Prestati činiti ustupke Miloradu Dodiku

Izdaja je formirati Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bez MAP-a

Nakon posljednjih izjava Milorada Dodika i pozivanja vojnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine da izvrše državni udar i skinu uniforme Oružanih snaga, svima je jasno da bi formiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine bez aktiviranja MAP-a bila izdaja i saučesništvo u državnom udaru.

Partneri, koji sa Miloradom Dodikom i SNSD-om, žele formirati Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, a koji su mu već svojim glasanjem isporučili većinu u Domu naroda i potpunu kontrolu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, moraju prestati činiti stalne ustupke Dodiku i staviti državne interese ispred stranačkih.

Nadamo se da će stranke, koje su saopštavale da neće formirati Vijeće minsitara bez aktivacije MAP-a, ostati pri tim stavovima, a ne još jednom saviti kičmu pred Dodikom.

SDP BiH će se u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i dalje aktivno zalagati i boriti za članstvo u NATO-u, jer je to članstvo garancija našoj djeci da imaju sigurnu budućnost.