KO SDP HNK

Izborno-izvještajna konferencija SDP HNK 21. septembra u Mostaru

Povjereništvo Kantonalne organizacije SDP HNK je na nedavno odžanoj sjednici usvojilo odluku o sazivanju Izborno-izvještajne konferencije, koja će se održati 21. septembra, u 10 sati, u Mostaru.

Precizirano je da konferenciju čini 107 delegata iz svih organizacija SDP u HNK, te će se na istoj izabrati novi predsjednik, Kantonalni odbor i Nadzorni odbor.

Obavještavaju se svi članovi SDP BiH HNK da u narednih 10 dana u svojim lokalnim organizacijama imaju mogućnost popuniti izjave o kandidaturi u smislu pozicije za koju su zainteresovani.

Nakon opštih izbora, jasno je da država nije nikad bila u većoj krizi, a SDP BiH je pokazao da nakon teških lazi, kleveta i podmetanja, može uspješno odbraniti povjerenje građana sa posljednih izbora, koje je bilo napadnuto i izvana i iznutra.

Važno je da u narednom periodu zajedno i odlučno pokažemo da smo spremni biti alternativa vladajućoj oligarhiji i okupljati progresivne društvene snage koje žele dobro svakom građaninu, bez obzira kako se zvao i gdje zivio.

Bez obzira koliko izazovno vrijeme bilo, socijaldemokratija je kroz istoriju dokazala i pokazala da je uvijek bila na pravoj strani istorije.

Nikada nismo bježali od odgovornosti, pa nećemo ni sada, te želimo uz podršku građana oko BH Bloka biti lider okupljanja alternative nacionalistima koji svojim fiktivnim sukobima svakim danom iz zemlje otjeraju četiri porodice.

Vrijeme je za iskrenost, jedinstvo i solidarnost, kao vrijednosti od kojih nikad nećemo odustati, jer su to temeljne vrijednosti običnog bosanskohercegovačkog čovjeka!


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu