Izborno-izvještajna konferencija KO SDP BiH ZDK 22 septembra

Održana je 11. sjednica Kantonalnog odbora SDP BIH ZDK, na kojoj je, između ostalog, donesena Odluka o sazivanju Izborno-izvještajne konferencije KO SDP BiH ZDK.

Prema navedenoj odluci Konferencija će se održati u nedjelju 22.09.2019.godine u Zenici, sa početkom u 11,00 sati, a 225 delegata iz 11 općinskih organizacija SDP BiH ZDK i Gradske organizacije SDP BiH Zenica će birati predsjednika KO SDP BiH ZDK, Kantonalni odbor od 45 i Nadzorni odbor od pet članova.

Mogućnost kandidovanja za predsjednika, Kantonalni i Nadzorni odbor imaju svi članovi u skladu sa Statutom SDP BiH. Izbor delegata i utvrđivanje prijedloga kandidata za organe KO SDP BIH ZDK izvršit će se na sjednicama općinskih odbora najkasnije do 9.9.2019.godine.