Saša Magazinović

Izbori moraju biti na svim nivoima istovremeno

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović (SDP) za Patriju kaže da se vanredni izbori mogu desiti samo istovremeno u svim skupštinama, kantonima, entitetima i na državnom nivou.

“Državni Dom naroda bira Dom naroda FBiH, a njega kantoni. S druge strane iz delegate iz Republike Srpske u Dom naroda Bih bira Narodna skupština. Ne mogu jedni biti izabrani na jednim, drugi na drugim izborima, ako sjede u istom domu. Neminovno je da se izbori moraju ozdržati istovremeno na svim nivoima, jer je to povezano. Bilo redovni ili vanredni”, smatra Magazinović, piše Patria.

 

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu