Saša Magazinović

Izbaciti domaće sudije iz Ustavnog suda BiH

Poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović kaže da podržava inicijativu da se iz Ustavnog suda istjeraju domaće sudije i da sve sudije budu stranci kao garant da to neće biti “stranački poslušnici”.

“Ako se izuzmu stranci, imaćemo odlučivanje kao u Domu naroda BiH. Ja sam za izbacivanje domaćih sudija Ustavnog suda, pogotovo onih koji su na daljinskom upravljaču stranačkih šefova”, rekao je Magazinović novinarima, osvrćući se na Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH.

Kada je riječ o Prijedlogu izmjena Zakona o PDV-u Magazinović je e najavio da će ga podržati, budući da je takav akt prije tri godine i sam podnio u ime 30.000 privrednika.

“Uvredljivo je da bi takav prijedlog trebao biti podloga za neke analize i ne znam do kada se treba analizirati tako nešto”, smatra Magazinović i dodaje da to treba biti trajna mjera.

On kaže da Prijedlog izmjena Zakona o PDV-u u prošlom sazivu Savjeta ministara jednoglasno nije dobio podršku, mada neki poslanici danas “peru ruke” od tog prijedloga.

“To što peru ruke je njihov problem”, rekao je Magazinović.

On kaže da “država uzima više nego što vraća privrednicima kada bi uzeli kredite od banaka”.

Komentarišući najave da bi lokalni izbori u BiH, najavljeni za oktobar, mogli da budu prolongirani, Magazinović je ocijenio da je riječ o namjeri da se cijela zemlja parališe.

“Izbori su samo jedan od alata. Postalo je jasno da se odgađanjem izbora i njihovim prolongiranjem od cijele BiH počinje praviti Mostar, gdje će jednocifreni broj ljudi odlučivati o budžetima i svim važnim odlukama”, rekao je Magazinović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu