Saša Magazinović

Izađite, imajte petlju – kažite ko je ubio Dženana i Davida!

U zgradi Parlamentarne skupštine održava se tematska sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH bila je oštra u nastupu te je otvoreno zaprijetila zastupnicima predmetima visoke korupcije i nekim drugim predmetima, te je potcrtala da su oni neovisni od druge dvije vlasti, piše NAP.

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu PSBiH na posebnoj tematskoj sjednici koja govori o stanju u bh. pravosuđu kazao je da se treba držati poslovnika i da je Denis Zvizdić trebao upozoriti tužiteljicu da ovo nije nikakva konferencija nego sjednica najvišeg doma.

„Ne treba prijetiti nego hapsiti korumpirane prema dokazima, ali da pazi da joj se ne izgube dokazi kako je to često bivalo ranije. Nema potrebe da nama drži predavanje o čemu mi da raspravljamo, o koronavirusu ili migrantima, izvinite što od vas to tražim, ali vi ste predsjedavajući. Oni koji su pozvani u ovaj dom govorit će o onome za šta su pozvani, a ne o čemu oni žele“, kazao je Magazinović.
On je u diskusiji kazao da je ova sjednica korisna i da je važno da predstavnici pravosuđa izađu i konačno kažu ime ubica Dženana Memića i Davida Dragičevića.
„Oni to znaju, ali nemaju petlju. Ova dva slučaja su najbolji dokaz gdje je pravosuđe u BiH. U Sarajevu se vodi proces za saobraćajnu nesreću, i svi znaju da je Dženan ubijen i sud dva puta to obori. Nestaju dokazi, prijeti se svjedocima, VSTV ne reaguje. Tužilaštvo bezuspješno pokazuje dokazati da je bila saobraćajna nesreća, a Sud govori da nije ubijen. Supruga od navodnog vozača je kazala da je vozač izašao pa šipkom udario Dženana, pa je povukla tu izjavu, ali je sve ostalo zapisano.

Kasnije je izjavila da njen muž uopšte nije udario Dženana nego su im prijetili da to kažu, a njenom mužu gurali pištolj u usta da to prizna. VSTV nikad nije reagirao. Dr. Alija Čeljo je kazao i policiji i porodici da je Dženan udaren oštrim predmetom, nikada nije pozvan“, kazao je Magazinović.

Burno je reagirala Tadićka, kazavši da se radi o otvorenom predmetu i da se ne smije pričati o tome. Magazinović je kazao da govori o propustima tužilaštva i “svi ste toga svjesni”.
“Stisnite petlju i kažite ovdje ko je ubio Dženana. kako objašnjavate da sto dana za Davida nije otvorena istraga. Nisu mogli naći osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo”, kazao je Magazinović, pitajući kako su podmetnuti dokazi nestali..

“Niste, jer sudjelujete u zaštiti ubica i imate petlju. Imate petlju ovdje prstom prijetiti da ćemo svi biti pohapšeni, pa haj’te krenite. Ali vi ste na uzdi političara koji su vas tamo doveli”, dodao je Magazinović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu