Izabrano novo rukovodstvo SDP-a, Elvir Karajbić novi generalni sekretar

Na konstituirajoćoj sjednici Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH izabrano je novo rukovodstvo partije.

Potpredsjednici SDP BiH su Denis Bećirović, Zukan Helez, Lana Prlić, Vojin Mijatović, Ivan Boban i Benjamina Londrc.

Novi generalni sekretar SDP BiH je Elvir Karajbić, dok je predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović.

Članovi novog saziva Predsjedništva SDP BiH su Jasmin Imamović, Anto Domazet Segmedina Srna-Bajramović, Irfan Čengić, Mira Grgić, Mladen Lonić, Branka Đurić, Edis Dervišagić, Mirsad Mahmutagić, Edita Sulejmanović, Mladen Simić, Vesna Saradžić, Nusret Helić, Jugo Brdar, Aner Žuljević, Mirko Pejanović, Mirela Memić, Vedran Kaser, Fatka Kulenović, Saša Grbić, Besima Borić, Ljubinka Atanasijević, Enes Suljkanović, Ana Pejić i Ernest Imamović.

Potpredsjednici Glavnog odbora SDP BiH su Dositej Perić, Azra Okić, Senad Selimović, Renata Azinović i Senad Subašić.