GO SDP Zenica

Izabrano novo rukovodstvo Foruma Mladih

Dana 03.06.2018. godine, na Izvještajno-izbornoj konvenciji Foruma mladih Gradske organizacije SDP BiH Zenica izabrano je novo rukovodstvo, gdje je za predsjednika izabran Samir Purić, za potpredsjednike Emhar Kahrić i Edina Kahriman, a za sekretara Srđan Babić. Takođe, izabran je i Izvršni odbor FOM-a koji čini sedam članova, a u čiji sastav su ušli: Dino Tihić, Vanja Bobić, Kenan Livnjak, Irna Skopljak, Amra Brka, Nirma Mršić i Samir Skopljak.

Konvencija je prošla u odličnoj atmosferi i sve odluke su jednoglasno usvojene. Bitno je napomenuti da su Konvenciji prisustvovali i brojni gosti koji su uveličali istu svojim prisustvom. To su: Predsjednik Kantonalne organizacije SDP BiH ZDK i poslanik u skupštini ZDK, Senaid Begić, Sekretar GO SDP BiH Zenica, Elvis Alijagić, Potpredsjednik GO SDP BiH Zenica, Filip Jonjić, vijećnici u Gradskom vijeću Zenica, Almir Babajić i Nermin Mehić, te brojni drugi gosti.

Članovi Radnog predsjedništva Konvencije, Kenan Fifić, Muamer Mehić i Vanja Bobić su, u organizacionom smislu, odradili odličan posao kako bi Konvencija Foruma mladih SDP BiH Zenica protekla onako kako i dolikuje jednom od najbitnijih interesnih oblika GO SDP BiH Zenica.

U sklopu redovnih aktivnosti ovog ljeta, a pod motom “Ostajemo ovdje!” Forum mladih SDP BiH Zenica, u saradnji sa GO SDP BiH Zenica i KO SDP BiH ZDK, organizuje koncert grupe Nemoguće Vruće kao jasan i nedvosmislen odgovor na cjelokupnu društvenu i političku stvarnost i svakodnevnicu u našoj državi.