SDP Brčko distrikta

Izabran vršilac dužnosti predsjednika Osnovne organizacije SDP Broduša

Sinoć je u prostorijama MZ Broduša održan sastanak Osnovne organizacije SDP Broduša na kojem je izabran vršilac dužnosti predsjednika ove osnovne organizacije Ševkija Kurtović

U svojstvu domaćina prisutnima se obratio Suad Burić, član Predsjedništva Općinske organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH, koji ističa da je Osnovna organizacija SDP Broduša na posljednjim izborima imala najveći broj glasova u odnosu na ostale osnovne organizacije, te da vjeruje da će se SDP na sljedećim lokalnim izborima ponovo trijumfovati i ekonomski oživjeti Brčko distrikt BiH.

-Ovakva vrsta dijaloga je najveća vrijednost SDP-a Brčko distrikta BiH, jer se samo na ovakav način može unaprijediti rad SDP-a, ojačati jedinstvo, doći do novih, boljih i efikasnijih rješenja problema građana Brčko distrikta BiH – istakao je vidno zadovoljan predsjednik Esad Atić u svom obraćanju.

Procesom reevidencije članstva u SDP-u BiH vratiti ćemo dostojanstvo i važnost članu kao najvažnijoj osobi u SDP BiH. Uvezati se sa članstvom i podnijeti niz mjera kako bi povećali osjećaj pripadnosti među članovima. Intervencijama u statutu, odlukama partije i direktnom komunikacijom sa članstvom, kreirati ćemo situaciju u kojoj se članovi pitaju za velika državna, regionalna i lokalna dešavanjima u kojima je SDP jedan od aktera. Uz to ćemo modernizirati sistem članskih kartica i baze članstva po sistemu savremenih kartica i čitača. Unutarpartijski izbori po sistemu „Jedan član‐jedan glas“ će prvo biti provedeni u Općinskim i Kantonalnim/regionalnim organizacijama u mjesecu maju, dok će se izbori za predsjednika SDP BiH održati u septembru mjesecu – kazao je u svom obraćanju sekretar brčanskog SDP-a Egrin Huseinović.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik OO SDP BiH Brčko distrikta BIH prof. dr. Mustafa Sinanagić i član Predsjedništva OO SDP BiH Brčko distrikta BiH prim. dr. Ibrahim Kamenjašević.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.