Nermin Nikšić

Iza kriminala stoje kriminalci, a ne Bošnjaci, Hrvati i Srbi

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić danas je bio jedan od učesnika protestne šetnje u Sarajevu koju je organizirala Platforma za progres.

U izjavi za Klix.ba prokomentirao je hapšenje federalnog premijera Fadila Novalića u aferi “Respiratori” te reakcije iz SDA.

“Javnost se danima bavi ovom aferom i svi smo očekivali da institucije reaguju. Očekujemo od instiucija da stručno i nepristrasno obave svoj posa bez pritisaka. I svako onaj koji je odgovoran treba da bude izveden pred lice pravde. Ali vidimo i nervozne reakcije iz SDA, pogotovo od Bakira Izetbegovića i Šefika Džaferovića. Nemoguće je da član Predsjedništva BiH kaže da niko nije kriv i da traži od Tužilaštva da ga demantuje”, kazao je Nikšić.

Govoreći o reakciji Izetbegovića, Nikšić kaže da je okrenuo priču na proganjanje Bošnjaka.

“Valjda moramo poručivati da kriminal čine kriminalci, a ne Bošnjaci, Hrvati i Srbi. Nikada nećemo pristati da izjednačavamo cijelog narode s nečim. To je nedopustivo. Ljudi se pozivaju da rade kriminal, a ako ih uhvate reći ćemo da se proganjaju narodi. Mi očekujemo da se ovo pravosuđe ovo uradi bez ikakvog prejudiciranja”, kazao je predsjednik SDP-a.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu