OO SDP BiH Tešanj

Iz evidencije članstva SDP BiH brisano 25 članova

Političke organizacije su kao živi organizmi, svakoga dana, zbog raznih razloga i motiva pojedninci ulaze ili izlaze iz njih. To je jedan od benefita višepartijskog političkog sistema, pogotovo kod nas u Bosni i Hercegovini.

Sinoć, 18. marta, na redovnoj 11. sjednici Općinskog odbora OO SDP BiH Tešanj, a u sklopu priprema za predstojeće unutarpartijske izbore, jednoglasno je donesena Odluka o brisanju iz evidencije članstva SDP BiH 25 članova naše Općinske organizacije. Brisani su članovi koji su u proteklom periodu ili sami istupili, ili su se stekli statutarni uslovi da budu brisani iz članstva Socijaldemokratske partije BiH.

Mi u Općinskoj organizaciji SDP BiH Tešanj se trudimo biti kao jedna velika porodica i žao nam je zbog svakog člana koji odlazi, ali poštujemo njihovu volju i njihovu odluku, ali isto tako ne možemo tolerisati kršenje Statuta i Programa SDP BiH.

I u narednom periodu ćemo se truditi građanima što više približiti principe i vrijednosti za koje se zalažemo i svi oni koji su ih spremni prihvatiti i podržati dobro su došli u naš tim.

Na sjednici su jednoglasno usvojeni izvještaji za 2018. godinu, te izvršen prijem i reevidencija članova u SDP BiH.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu