OO SDP BiH Tešanj

Iz evidencije članstva SDP BiH brisano 25 članova

Političke organizacije su kao živi organizmi, svakoga dana, zbog raznih razloga i motiva pojedninci ulaze ili izlaze iz njih. To je jedan od benefita višepartijskog političkog sistema, pogotovo kod nas u Bosni i Hercegovini.

Sinoć, 18. marta, na redovnoj 11. sjednici Općinskog odbora OO SDP BiH Tešanj, a u sklopu priprema za predstojeće unutarpartijske izbore, jednoglasno je donesena Odluka o brisanju iz evidencije članstva SDP BiH 25 članova naše Općinske organizacije. Brisani su članovi koji su u proteklom periodu ili sami istupili, ili su se stekli statutarni uslovi da budu brisani iz članstva Socijaldemokratske partije BiH.

Mi u Općinskoj organizaciji SDP BiH Tešanj se trudimo biti kao jedna velika porodica i žao nam je zbog svakog člana koji odlazi, ali poštujemo njihovu volju i njihovu odluku, ali isto tako ne možemo tolerisati kršenje Statuta i Programa SDP BiH.

I u narednom periodu ćemo se truditi građanima što više približiti principe i vrijednosti za koje se zalažemo i svi oni koji su ih spremni prihvatiti i podržati dobro su došli u naš tim.

Na sjednici su jednoglasno usvojeni izvještaji za 2018. godinu, te izvršen prijem i reevidencija članova u SDP BiH.