Potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH

Ivan Boban

Rođen 01. kolovoza 1987. godine, Mostar, BiH. U Grudama završio osnovnu i srednju školu; Ekonomski fakultet (Poslovna škola – Poslovna informatika), Sveučilište u Mostaru, (2010.);Fakultet zdravstvenih studija (Klinička fizioterapija), Sveučilište u Mostaru, (2014.);Fakultet informacijskih tehnologija (Softverski inženjering), Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru, (2014.);
Potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH, od 2014. godine; Član Glavnog odbora SDP BiH, od 2013. godine; Član Savjeta za razvoj SDP BiH, od 2015. godine;
Vijećnik u Općinskom vijeću Grude (2012. – 2016.);Član Odbora za gospodarstvo, financije i proračun pri OV Grude (2012. – 2016.);Član Odbora za statutarna pitanja, poslovnik i propise pri OV Grude (2012. – 2016.);
Prethodne političke funkcije i pozicije:
Nositelj liste SDP BiH za Općinsko vijeće Grude (2012.);Nositelj liste SDP BiH za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke (2014.);
Društveni angažman:Član Predsjedništva Paneuropske unije BiH, od 2014. godine;