Enes Suljkanović

Istupanje Slobodana Popovića u potpunosti samostalan potez

Nažalost, on je posljednjih mjeseci djelovao suprotno zvaničnim partijskim stavovima i nije dolazio na sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora. Praktično se sam isključio iz rada organa partije.

Slika

Povodom zahtjeva Slobodana Popovića za istupanjem iz SDP BiH, Enes  Suljkanović, član rukovodstva SDP BiH i potpredsjednik RS-a smatra da je taj zahtjev u potpunosti samostalan jer se Popović posljednjih mjeseci distancirao od partije i njenog rukovodstva.

„Istupanje Slobodana Popovića iz redova SDP-a  je u potpunosti samostalan potez, koji nije bio isprovociran od strane bilo koga unutar SDP-a.

Nažalost, Popović je posljednjih mjeseci djelovao suprotno zvaničnim partijskim stavovima i nije dolazio na sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora. Praktično se sam isključio iz rada organa partije.

Iako tvrdi da je iznenađen time što je smijenjen sa mjesta šefa Kluba poslanika u Narodnoj skupštini RS-a, jednoglasna inicijativa Predsjedništva za njegovu smjenu pokrenuta je još u novembru prošle godine, kada je i sa drugim poslanicima SDP-a obavljen razgovor o tome ko će biti novi šef poslaničkog kluba.

S obzirom da je Popović u svom oproštajnom pismu najavio je da će u Skupštini RS-a i dalje djelovati kao nezavisni promotor socijaldemokratske ideje, smatram da u ovom zakonodavnom organu postoji dovoljno potencijala koji se više uklapa u realnu politiku socijaldemokratije i koji će se i dalje i bolje brinuti za zastupanje svih građana u ovom bh entitetu.“

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.