Ismet Zulum

15.07.1982. Fojnica, osnovnu i srednju školu završio u Fojnici i stekao zvanje medicinski tehničar opšti smjer. Od 2004. godine zaposlen u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin u Fojnici kao medicinski tehničar na psihijatrijskom odjelu. 2011. završio prvi ciklus kao vanredni student na FPN Sarajevo i stekao zvanje BACHELOR SOCIJALNOG RADA i upisao drugi ciklus na FPN Sarajevo odsjek Socijalni rad kao vanredni student, u februaru 2013. prijavio magistarski rad na temu: Organizacija rada federalnih ustanova socijalne zaštite / zavoda za institucionalizaciju osoba sa mentalnim onesposobljenjem
Od 2011. u JU Zavod za smještaj mentalno invalidnih lica Drin u Fojnici zaposlen kao socijalni radnik i ostvaruje značajne rezultate u radu na poslovima socijalnog radnika , voditelja odjela, v.d. direktora i pomoćnika direktora.
Pored navedenog ima značajna iskustva u NVO sektoru, prva iskustva stekao u Omladinskom centru Stella a kasnije aktivno učestvuje u radu Ekološkog društva Fojnica, Udruženju građana sportskih ribolovaca Fojnica, OO Crveni križ Fojnica, Udruženje antifašista i boraca NOR-a Fojnica .
Aktivan na području političkog djelovanja u lokalnoj zajednici i šire. Vijećnik i predsjednik kluba SDP BiH u OV Fojnica u periodu 2012 – 2016. Na izborima 2016 ponovo izabran za vijećnika u OV Fojnica. Član GO SDP BiH i KO SDP SBK, potpredsjednik KO SDP SBK, potpredsjednik OO SDP Fojnica i predsjednik FOM SDP Fojnica. U braku otac jednog djeteta.