Irfan Čengić predložio zakon koji će omogućiti privatizaciju sportskih klubova

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Irfan Čengić (SDP) uputio je u parlamentarnu proceduru Zakon o sportskim klubovima FBiH, koji će, kaže, omogućiti privatizaciju klubova, razvoj klubova, i spas za klubove poput KK Bosna.

“Ovaj zakon je obaveza iz državnog Zakona o sportu stara 11 godina, i mislim da je konačno vrijeme da omogućimo sportskim klubovima zakonske preduslove za razvoj kakve imaju klubovi u drugim državama”, naveo je on .

Kako pojašnjava Čengić, zakonom se uređuje i preoblikovanje sportskih klubova – udruženja za takmičenje u sportska dionička društva, osnivanje i djelokrug Komisije za sportska dionička društva, članstvo u sportskom dioničkom društvu, ograničenja u sudjelovanju u kapitalu sportskog dioničkog društva, upotreba dobiti, uslovi pretvaranja tražbina u uloge u sportskom dioničkom društvu, uslovi i način ustupanja naziva i brenda sportskog kluba, te uslove prenošenja tražbina Federacije na jedinice lokalne samouprave.

Uskoro će, kaže, organizivati press konferenciju na kojoj će detaljno predstaviti zakon i za njega tražiti podršku klubova i sportista, “jer ovo nije stranačka priča, već stvar svih nas koji volimo sport”.

klix.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu