Sarajevo

Inzko Kurtešu izrazio zahvalnost zbog uloge u pripremi novog zakona o unutarnjim poslovima FBiH

Ogromna podrška ovom zakonskom tekstu koja se mogla vidjeti prilikom usvajanja Prijedloga zakona u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH prošle sedmice još je jedan dokaz liderstva koje ste pokazali u ovom važnom zakonskom ostvarenju – naveo je Inzko u svom pismu

Slika

Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko je federalnom ministru unutrašnjih poslova Predragu Kurtešu uputio pismo u kojem je izrazio zahvalnost na ulozi koju su Kurteš i Ministarstvo imali u procesu razvijanja novog Zakona o unutrašnjim poslovima Federacije BiH, "kojim se dalje učvršćuje operativno i finansijski nezavisna Federalna uprava policije".

Kako podsjećaju iz Federalnog MUP-a, na sjednici koja je održana 25. juna, Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je prihvatio Prijedlog zakona o unutrašnjim poslovima Federacije BiH, pripremljen od strane Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova. Prijedlog ovog zakona koji predstavlja najznačajniji sistemski zakonski akt u oblasti unutrašnjih poslova za nivo Federacije Bosne i Hercegovine, očekuje potvrđivanje u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, nakon čega će stupiti na snagu.

– Želio bih iskoristiti ovu priliku i izraziti moju iskrenu zahvalnost za odličnu saradnju koju ste nam ukazali Vi i Vaše ministarstvo u procesu razvijanja novog Zakona o unutrašnjim poslovima Federacije BiH, kojim se dalje učvršćuje operativno i finansijski nezavisna Federalna uprava policije. Institucionalna nezavisnost omogućava efikasniji i profesionalniji rad policije i služi kao efikasna barijera protiv neprimjerenog političkog uticaja na rad policije. Ogromna podrška ovom zakonskom tekstu koja se mogla vidjeti prilikom usvajanja Prijedloga zakona u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH prošle sedmice još je jedan dokaz liderstva koje ste pokazali u ovom važnom zakonskom ostvarenju – naveo je Inzko u svom pismu.

 S obzirom da je pripremu i donošenje novog Zakona o unutrašnjim poslovima Federacije BiH, prije tri godine, označio kao osnovni prioritet svog četvorogodišnjeg mandata, ministar Kurteš citirano pismo Visokog predstavnika tumači kao još jednu potvrdu da je Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova pripremlo kvalitetan zakonski tekst, čijim će potvrđivanjem u Domu naroda, Federacija Bosne i Hercegovine dobiti kvalitetan i na evropskim standardima baziran zakon, čijom primjenom će se značajno ojačati zakonski okvir za oblast unutrašnjih poslova u Federaciji, ali i Bosni i Hercegovini u cjelini, saoćeno je iz Federalnog MUP-a.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.