Intervju Lane Prlić za BBC

Lana Prlić, zastupnica SDP BiH u Parlamentu FBiH je u intervjuu za BBC Today istaknula da upravo ekonomsko i statusno osnaživanje žena znači i bolju ekonomsku stabilnost u svim dijelovima svijeta.

Velika Britanija obilježava 100 godina otkad su žene dobile pravo glasa. Tim povodom premijerka Theresa May je na prijem pozvala 120 žena iz svih dijelova svijeta što je bila i tema ovog intervjua.

“Žene u BiH koja je bila dio Jugoslavije dobile su pravo glasa 1947. godine, prije jedne Švicarske i to je nešto na što smo mi u BiH ponosni.”, rekla je Lana Prlić.

Pored toga što očekujemo veću podršku od muških kolega, smatram i da žene jedne drugima moraju biti puno veća podrška istaknula je najmlađa zastupnica u Parlamentu FBiH.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu