Vraćanje trolejbuskog stajališta na lokaciju na kojem se nalazilo od 1984. godine

Inicijativom vijećnika SDP-a Novo Sarajevo Envera Tunovića, građanima Hrasnog brda vraćeno trolejbusko stajalište

Na 19 sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo ,vijećnik SDP BiH Novo Sarajevo u Općinskom vijeću Enver Tunović pokrenuo je inicijativu za vraćanje trolejbuskog stajališta na lokaciju na kojem se nalazilo od 1984. godine.

Radi se o trolejbuskom stajalištu Hrasno Brdo koje je gradnjom južne longitudinale neopravdano i neosnovano izmješteno na drugu lokaciju neprikladnu za građane MZ Hrasno Brdo ,a naročito ulica:Posavska,Milinkladska,Novopazarska,Sandžačka i dijela ulice Olovska.u kojima žiiv više od 3.000 stanovnika.

Ova inicijativa pokrenuta je zbog velikog interesa i zahtjeva građana MZ Hrasno Brdo,obradovani smo njenom realizacijom i na ovaj način pokazujemo da su SDP i njegovi predstavnici u funkciji građana.

Nastavak ove inicijative je i zakazivanje tematske sjednice Općinskog vijeća Novo Sarajevo koja će se održati u ponedeljak 16.07.2018.godine ,a koja je i zakazana na inicijativu kluba vijećnika SDP BiH Novo Sarajevo i koja je dobila podršku ostalih političkih subjekata u Općinskom vijeću.Tema sjednice je Gradnja južne longitudinale sa posebnim osvrtom na „Kružni tok“ na Hrasnom Brdu.

SDP BiH Novo Sarajevo i njegovi predstavnici u Općinskom vijeću još jednom pokazuju i dokazuju da je interes građana na prvom mjestu,pozivamo građane Općine Novo Sarajevo da nam daju podršku i da njihove inicijative i opravdane potrebe budu u konačnici realizirane na obostrano zadovoljstvo.