Vraćanje trolejbuskog stajališta na lokaciju na kojem se nalazilo od 1984. godine

Inicijativom vijećnika SDP-a Novo Sarajevo Envera Tunovića, građanima Hrasnog brda vraćeno trolejbusko stajalište

Na 19 sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo ,vijećnik SDP BiH Novo Sarajevo u Općinskom vijeću Enver Tunović pokrenuo je inicijativu za vraćanje trolejbuskog stajališta na lokaciju na kojem se nalazilo od 1984. godine.

Radi se o trolejbuskom stajalištu Hrasno Brdo koje je gradnjom južne longitudinale neopravdano i neosnovano izmješteno na drugu lokaciju neprikladnu za građane MZ Hrasno Brdo ,a naročito ulica:Posavska,Milinkladska,Novopazarska,Sandžačka i dijela ulice Olovska.u kojima žiiv više od 3.000 stanovnika.

Ova inicijativa pokrenuta je zbog velikog interesa i zahtjeva građana MZ Hrasno Brdo,obradovani smo njenom realizacijom i na ovaj način pokazujemo da su SDP i njegovi predstavnici u funkciji građana.

Nastavak ove inicijative je i zakazivanje tematske sjednice Općinskog vijeća Novo Sarajevo koja će se održati u ponedeljak 16.07.2018.godine ,a koja je i zakazana na inicijativu kluba vijećnika SDP BiH Novo Sarajevo i koja je dobila podršku ostalih političkih subjekata u Općinskom vijeću.Tema sjednice je Gradnja južne longitudinale sa posebnim osvrtom na „Kružni tok“ na Hrasnom Brdu.

SDP BiH Novo Sarajevo i njegovi predstavnici u Općinskom vijeću još jednom pokazuju i dokazuju da je interes građana na prvom mjestu,pozivamo građane Općine Novo Sarajevo da nam daju podršku i da njihove inicijative i opravdane potrebe budu u konačnici realizirane na obostrano zadovoljstvo.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu