Inicijativom kluba vijećnika SDP Ključ prestaje finansiranje poltičkih stranaka iz Budžeta općine Ključ

Na sjednici Općinskog vijeća općine Ključ na inicijativu Kluba vijećnika SDP-a usvojen zaključak da se iz Budžeta općine Ključ za 2019. godinu ne finansiraju političke stranke, te da se planirana sredstva za finansiranje političkih stranaka usmjere za pomoć socijalno-ugroženim građanima općine Ključ. Time će općina Ključ postati prva na području USK ali i jedna od rijetkih u Bosni i Hercegovini koja iz Budžeta neće finansirati političke stranke. Ispred Kluba vijećnika SDP-a zaključak je prezentirao vijećnik Emil Koljić.

Vijeće je danas, između ostalog, usvojilo Plan rada i finansijski plan JKP Rad doo Ključ, Izvještaj o radu Općinskog pravobranilaštva, Rješenje o imenovanju sekretara Općinskog vijeća, te određene Odluke i Rješenja.

Pored gore navedene inicijative, naši vijećnici su na današnjoj sjednici bili predlagači i drugih kvalitetnih inicijativa i zaključaka, te su uputili određena pitanja i zahtjeve prema nadležnim službama.

U narednom periodu nastavljamo sa aktivnostima koje imaju za cilj uštede u Budžetu općine Ključ.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu