Inicijativom kluba vijećnika SDP Ključ prestaje finansiranje poltičkih stranaka iz Budžeta općine Ključ

Na sjednici Općinskog vijeća općine Ključ na inicijativu Kluba vijećnika SDP-a usvojen zaključak da se iz Budžeta općine Ključ za 2019. godinu ne finansiraju političke stranke, te da se planirana sredstva za finansiranje političkih stranaka usmjere za pomoć socijalno-ugroženim građanima općine Ključ. Time će općina Ključ postati prva na području USK ali i jedna od rijetkih u Bosni i Hercegovini koja iz Budžeta neće finansirati političke stranke. Ispred Kluba vijećnika SDP-a zaključak je prezentirao vijećnik Emil Koljić.

Vijeće je danas, između ostalog, usvojilo Plan rada i finansijski plan JKP Rad doo Ključ, Izvještaj o radu Općinskog pravobranilaštva, Rješenje o imenovanju sekretara Općinskog vijeća, te određene Odluke i Rješenja.

Pored gore navedene inicijative, naši vijećnici su na današnjoj sjednici bili predlagači i drugih kvalitetnih inicijativa i zaključaka, te su uputili određena pitanja i zahtjeve prema nadležnim službama.

U narednom periodu nastavljamo sa aktivnostima koje imaju za cilj uštede u Budžetu općine Ključ.