Inicijativom Amila Buljubašića, mladi u ZDK neće više plaćati porez na nekretninu

Skupština Zeničko-dobojskog kantona je na svojoj 59. sjednici konačno nešto konkretno uradila za mlade ljude.

Prema ranije usvojenoj Inicijativi, koju je podnio zastupnik Amil Buljubašić, usvojen je Zakon o dopuni Zakona o porezu na promet nekretnina kojim su mladi do navršenih 35 godina života oslobođeni plaćanja poreza na promet nekretnina, (koji inače iznosi pet posto) u slučaju kada po prvi puta stiču nekretninu, stan površine do 80 kvadrata ili stambeni objekat (kuća) tlocrtne površine do 80 ili zemljišnu parcelu do 600 kvadrata. Primjena ovih zakonskih olakšica očekuje se krajem maja ove godine.

Primjera radi, kupovinom nekretnine vrijednosti od 50.000, mladi će biti oslobođeni 2.500 KM.

„U vremenu u kojem mladi pokušavaju da riješe svoje stambeno pitanje ovo je jedan mali korak ka popravljanju stanja i uslova u kojem se nalaze mladi ali i svi građani ZDK. Nadam se da će zvanična politika ovakvim i sličnim primjerima mnogo više raditi na stvaranju boljeg ambijenta za ostanak, boravak i život mladih ovdje u vlastitoj državi, nego što je to do sada činjeno da se skoro 50 posto i više mladih, bez obzira na stepen obrazovanja, vjeru i naciju, odlučuje za odlazak iz Bosne i Hercegovine“, rekao je Buljubašić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.