Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Inicijativa Centralne izborne komisije BiH o odgađanju izbora je preuranjena

Povom najava Centralne izborne komisije BiH o mogućem odgađanju ovogodišnjih lokalnih izbora, predsjednik Socijldemokratske partije BiH Nermin Nikšić smatra da je ta odluka preuranjena.

„Mislim da danas u vrijeme borbe protiv pandemije niko i ne razmišlja o izborima, ako izuzmemo one koji se ovih dana reklamiraju po bilbordima i medijima trošeći novac, umjesto na suzbijanje pandemije na svoju ličnu i stranačku promociju.

Smatram da je inicijativa CIK -a preuranjena i da oni sigurno nisu ti koji su pozvani i koji mogu dati sud o tome do kada će potrajati stanje prirodne nesreće. Postoji niz drugih mogućnosti koje se mogu preduzeti, ako ovo stanje završi ili ako potraje bilo na održavanju ili odgodi izbora. Nigdje se neće zakasniti s odgodom ukoliko to razvoj situacije zahtjeva.

Zato, umjesto što nam je CIK nametnuo novu temu kojom bi se zabavljala javnost, u ovom trenutku je puno važnije kako ćemo se suprotstaviti pandemiji i koje ćemo mjere donijeti za pomoć privredi, od toga hoće li biti lokalnih izbora. Kad se steknu uslovi onda ćemo pričati o tome i imat ćemo šta reći“, navodi Nikšić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu