SDP BiH
Spremnost za pomoć

Parlament BiH jednoglasno podržao prijedlog Bećirovića da se raspravlja o krizi u Agrokoru i njenim posljedicama na bh. ekonomiju

Denis Bećirović, poslanik SDP-a u PSBiH obratio se Parlamentu BiH ističući da o problemu Agrokora treba da raspravlja i Predstavnički dom.
Imajući u vidu da Slovenija usvaja „Lex Mercator“, da se kriza širi i da će to imati posljedice i po BiH i njene građane predlažem da na dnevni red uvrstimo novu tačku pod nazivom „Informacija Vijeća ministara o posljedicama krize Agrokora na ekonomiju u BiH. Može nam se obratiti i Mirko Šarović, koji je jučer bio u Srbiji i pričao na ovu temu. Vjerujem da postoji spremnost svih nas da vidimo kako i mi možemo pomoći u ovoj sitaciji – kazao je Bećirović.
Također, Bećirović je istakao da svaka država na svijetu štiti i brani interese svojih građana. To moramo raditi i mi u Bosni i Hercegovini i zaštititi radnike, potrošače i dobavljače u Bosni i Hercegovini. Jasno je da će kriza u Agrokoru i u BiH ostaviti i kratkoročne i dugoročne posljedice i upravo zato je dužnost svih organa vlasti da maksimalno ozbiljno pristupe ovoj problematici.
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH jednoglasno je podržao prijedlog i obrazloženje Denisa Bećirovića i zatražio od Vijeća ministara da do naredne sjednice dostavi Informaciju o posljedicma po ekonomiju u BiH zbog krize u Agrokoru.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu