Izbjegavanje plaćanja provizije bankama

Inicijativa Armina Karića: Godišnja ušteda građanima Kalesije oko 100.000 KM

Armin Karić, vijećnik Socijaldemokratske partije BiH u Općinskom vijeću Kalesija, na 6. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Kalesija je predložio inicijativu da se u šalter sali Općine Kalesija osposobi šalter za naplatu općinske administrativne takse, a na kojem će raditi službenik Službe za budžet i finansijske poslove Općine Kalesija.

U obrazloženju ove inicijative, Karić je naveo da bi se Kalesija trebala ugledati na Općinu Živinice, koja je u proteklom periodu isto to uradila na inicijativu načelnika općine, gosp. Samira Kamenjakovića.

– Ova inicijativa je podrazumijevala da službenik na kraju dana razvrsta novac po prihodima te isti uplati na račun Općine u matičnoj banci. Ovim bi se, tvrdio je Karić, izbjeglo plaćanje bespotrebne provizije bankama.

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić, je proteklih dana zajedno sa svojim saradnicima ovu inicijativu sproveo u djelo, te je osposobljen šalter na kojem se vrši naplata općinske administrativne takse, bez plaćanja provizije bankama.

Na ovaj način, zahvaljujući odličnoj inicijativi mladog vijećnika Karića, ali i trudu izvršne vlasti na čelu sa načelnikom Džafićem da inicijativu sprovedu u djelo, u džepu građana Kalesije će godišnje ostati blizu stotinu hiljada konvertibilnih maraka, a koje su do sada završavale u džepovima vlasnika banaka.

Vijećnik Armin Karić izražava zadovoljstvo što je načelnik Džafić prihvatio ovu inicjativu. I ovom inicijativom vijećnik Karić je potvrdio da je jedan od onih koji istinski vodi računa o interesu građana. I ova njegova inicijativa naišla je na podršku mnogih Kalesijaca bez obzira na stranačku pripadnost.

Kalesijske-novine.com


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu