Saša Magazinović

Imenovanjem Philipa Reekera najavljuje se konkretizacija američko-njemačke inicijative

Američki diplomata Philip Reeker trebao bi ponovo biti imenovan za šefa Ureda za evropske i evroazijske poslove američkog State Departmenta.

On će na ovoj funkciji zamijeniti Wess Mitchella koji je nedavno iz privatnih razloga podnio ostavku državnom sekretaru Mikeu Pompeu.

Tako će Reeker ponovo biti na funkciji zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Euroaziju. Naime, on je na toj funkciji već bio u periodu od 2011. do 2013. godine, dok je američki predsjednik bio demokrata Barrack Obama.

Sada će Reekeru i tokom mandata republikanca Donalda Trumpa pratkično biti povjerena ista funkcija.

Zastupnik SDP-a u Parlamentu BiH Saša Magazinović objavio je danas fotografiju sa Reekerom.

„Sigurno je da će Reeker ponovo biti jedan od zaduženih za našu regiju, te se ovim najavljuje konkretizacija američko-njemačke inicijative”, naveo je Magazinović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu