FOŽ KO SDP BiH Sarajevo

Imati stav – jedino ispravno!

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena i djevojaka u nauci danas je u Sarajevu u organizaciji Foruma lijeve inicijative održan okrugli sto pod nazivom “Imam stav”. Na panel diskusiji su govorile Edita Sulejmanović, predsjednica FOŽ KO SDP BIH Sarajevo, Besima Borić, članica Predsjedništva SDP BiH, Emina Junuz, Fakultet informacijskih tehnologija – Mostar i Mirela Memić, zastupnica SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Ove godine kroz prizmu podizanja svijesti o značaju učešća žena na svim pozicijama na kojima se donose odluke, u svim tijelima u kojima je vlastiti integritet bitna odrednica, govorili smo o imanju vlastitog stava, očuvanju dosljednosti samoj sebi i istrajnosti.

Skupu su prisustvovale članice Foruma žena SDP Kantona Sarajevo, u ulozi domaćina, članice Foruma žena SDP Hercegovačko – neretvanskog kantona, Tuzlanskog kantona te Foruma žena SDP Hrvatske iz Splita.

Koliko smo jake na tom putu na kojem su razne prepreke, pritisci, podmetanja, ucjene, imale smo priliku čuti od uvodničarki koje su, svaka iz svog ugla, prenijele iskustva iz vlastitih borbi.
Na pitanje isplati li se imati vlastiti stav potpuno je jasan odgovor svih prisutnih – To je jedino ispravno!
Današnja diskusija je potaknula mnoge da se podsjete i spoznaju da možemo, da smo hrabre da branimo vlastite stavove, da ne ustuknemo i borimo se do kraja.