Okrugli stol o pravima socijalnih radnika

Imam odgovornost, želim zaštitu!

Nedavno je održan okrugli sto „Imam odgovornost, želim zaštitu!“, na kojem je bilo više riječi o pravima socijalnih radnika i radnica te sistemskim ograničenjima s kojima su oni/e suočeni/e. Na ovome okruglom stolu prisutnima su se obratili: Samir Suljagić, direktor JU Centra za socijalni rad Kantona Sarajevo i Mirsada Poturković, stručna saradnica za informisanje i komunikaciju Centra za Socijalni rad Kantona Sarajevo.

Okruglim stolom moderirala je zastupnica SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo – Segmedina Srna Bajramović.

Ovaj okrugli sto, kao i panel diskusija koja je uslijedila nakon obraćanja paneliste i panelistkinje, otvorio je dijalog o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona u Federaciji BiH kojim bi se uveo status službene osobe za socijalne radnike i radnice kao jednu od mjera kojom bi sistem socijalne zaštite postao sigurniji i efikasniji.

Na panel diskusiji prisustvovao je veliki broj radnika i radnica iz centara za socijalni rad sa područja različitih kantona u Federaciji BiH, koji/e su podijelili svoja iskustva sa prisutnima te naveli mnogobrojne probleme s kojima su suočeni.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu