FOM Ilidža

Ilidža treba da bude dio Grada Sarajeva, a ne poseban grad

Grad Sarajevo danas obilježava svoj dan. U viševjekovnoj historiji su njegovi građani doživjeli najsjajnije i, na žalost, najgore trenutke. Ono što je najbolje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine je zasluga i građana Ilidže. Za značajan dio domaćeg stanovništva i turista je Ilidža dio Sarajeva. Nerijetko je Ilidža neizbježna destinacija za one koji posjećuju Sarajevo.

Forum mladih Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Ilidža (FOM SDP BiH Ilidža) smatra da je prijedlog Senaida Memića, opštinskog načelnika da Ilidža bude grad kao jedinica lokalne samouprave nepromišljen i kao takav loš. Ukoliko bi se ostvario prijedlog načelnika Memića, to bi imalo više negativnih nego pozitivnih posljedica po opštinu Ilidža.

U Ilidži kao gradu ne bi momentalno nestali svi oni problemi na koje se načelnik Memić požalio. Ilidža sa statusom opštine nije prepreka za njega, Stranku demokratske akcije (SDA) i njenog koalicionog potrčka Savez za bolju budućnost (SBB) da čine ono što su obećavali Ilidžancima. A to je da poboljšaju kvalitetu naših života. Dakle, na vladajućima je da se u Kantonu Sarajevo (KS), gdje su također vladajući SDA i SBB, bore za Ilidžu. Prijedlogom da Ilidža bude grad nije put do rješenja problema, nego se time pokazuje nebriga, neznanje i bahatost.

FOM SDP BiH Ilidža je isticanjem plakata s porukama Ilidža-grad pored grada ili dio grada? i Dan Grada Sarajeva-danas ga obilježavamo, da li ćemo i narednih godina? nastojao ukazati na značaj i posljedice prijedloga načelnika Memića. Uvjereni smo da umjesto što bi Ilidža bila grad pored Grada Sarajeva, bilo mnogo korisnije da Ilidža konačno i administrativno bude dio bosanskohercegovačke prijestolnice. Ne sumnjamo da to priželjkuju mnogi građani Ilidže koji su 6. april doživljavali i doživljavaju kao danom koji i njima pripada. Mnogi su to pokazali odgovarajući pozitivno na anketno naše pitanje da li žele da Ilidža bude peta opština koja će administrativno činiti Grad Sarajevo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.