Forum mladih organizovao akciju “Jedan član – jedna igračka”

Igračke za mališane u Vogošći

Forum mladih SDP BiH Vogošća je pokrenuo humanitarnu akciju pod nazivom “Jedan član, jedna igračka”.

Naš plan je bio da motivišemo naše članove i članice, simpatizere, simpatizerke te građane i građanke da donesu igračke u kancelariju OO SDP BiH Vogošća, a koje ćemo mi dalje proslijediti u JU Centar za socijalni rad Vogošća. Cilj ove akcije jeste da pokažemo našu solidarnost, humanost i drugarstvo kao osnovne socijaldemokratske principe i vrijednosti na kojima počiva naša partija.

 

Solidarnost time označava moralnu obavezu čovjeka prema svakom pojedincu, ali i društvu generalno.
Stoga solidarnost, suosjećanje i pomaganje drugima su osobine kojima bi svaki pojedinac u našem društvu trebao težiti. Upravo zbog toga trebamo raditi prvenstveno na sebi, pomagati drugima, poklanjati i raditi na inicijativama koje pospješuju stanje svih ljudi u našoj lokalnoj zajednici. Rezultat naše aktivnosti jeste da smo obezbijedili igračke za deset porodica i u saradnji sa Centrom za socijalni rad Vogošća dostavili poklone, također obezbijedili smo i jedan računar porodici koja je izrazila potrebu za istim.

Za kraj možemo reći da je Forum mladih SDP BiH Vogošća ispunio željeni cilj te da je uspio izmamiti osmijeh naših najmlađih drugarica i drugova.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu