Svečana akademija povodom Dana državnosti BiH

Ideje ZAVNOBIH-a su jedan od osnovnih pricipa u radu i djelovanju SDP-a

U povodu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Kantonalna organizacija SDP-a BiH Tuzla u subotu je u prepunoj sali, najstarijeg pozorišta u BiH, Narodnog pozorišta Tuzla, organizovala svačanu akademiju.

Prema riječima predsjednika KO SDP-a Tuzla Dževada Hadžića, vrlo je bitno obilježavati jedan od najvažnijih datuma u historiji Bosne i Hercegovine.˝Zajedno nastavljamo njegovati naše najveće vrijednosti i slaviti bogatu historiju i tradiciju BiH. Uprkos teškoj historiji koja je obilježena stalnim napadima i pokušajima podjele naše domovine, Bosna i Hercegovina je najprije zahvaljujući našem čovjeku uspjela da očuva svoj suverenitet, teritoriju, posebnost i različitost˝, kazao je Hadžić.

Već godinama, 25. novembar se ne priznaje u Republici Srpskoj, odakle Milorad Dodik uporno ponavlja da „ne postoji ni dan, ni datum državnosti BiH“. Uostalom, poznat je po izjavama da BiH nije država, da će se raspasti i da je to kreacija koja ne može uspjeti.U ovom entitu, kao praznik se slavi 21. novembar, dan parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je uspostavljena Republika Srpska.

˝Ideje ZAVNOBIH-a ostale su jedan od osnovnih pricipa u radu i djelovanju SDP-a. Mi vjerujemo da država u kojoj će građani na cijeloj teritoriji imati jednaka prava i slobode nema alternativu. To je ideja za koju se borimo. BiH je tokom hitorije bila izložena brojnim napadima i pokušajima podjela. Takvo stanje je ostalo i do danas. Ponovo se dovodi u pitanje opstanak BiH. Negira se državnost, bosanski jezik, zločini, vrijeđaju se žrtve. Mi se ovakvim pojavama moramo snažno suprostaviti. Istina je na našoj strani.

Svi oni koji su atakovali na našu zemlju poznato je gdje su i kako završili. Naši preci su u različitim uređenjima uspjeli da sačuvaju BiH. Naša, kao i obaveza budućih generacija je da sačuvamo našu domovinu. Mnogi su se prije nas žrtvovali za domovinu. Na hiljade je dalo svoje živote. Njima dugujemo posebnu zahvalnost jer su njihovi životi ugrađeni u temelje naše domovine i slobodu koju danas živimo.Zato mi danas moramo mnogo više. Raditi, pisati, stvarati. Da naša zemlja bude moderna, razvijena i prosperitetna. Neka zauvijek živi naša domovina Bosna i Hercegovine˝, zaključio je Hadžić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu