Predsjedništvo SDP BiH

Iako nas ubjeđuju da napredujemo, stanje u BiH poražavajuće

Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH razmatrana je trenutna politička situacija u Bosni i Hercegovini, koja je, uprkos ubjeđivanju aktuelnih vlastodržaca o neviđenom napretku, ocijenjena kao poražavajuća zbog loše ekonomske situacije, kao i blokada evropskog i NATO puta naše države.

Predsjedništvo je pohvalilo sve zastupnike SDP BiH koji su pokrenuli izmjene zakona i podnijeli inicijative, potvrđujući da za ozbiljan parlamentarni rad nije potrebno dijeliti fotelje sa vladajućom etnonacionalnom kastom, koja je upravo pri formiranju izvršne vlasti pokazala svoju pravu izrabljivačku i interesnu stranu. Posljedica toga je šest mjeseci bez novih saziva Vijeća ministara i Federalne vlade.

SDP još jednom osuđuje potez Fadila Novalića i Vlade u tehničkom mandatu koja se odlučila osvetiti građanima Sarajeva zbog izbornog rezultata u kojem SDA nije dobila priliku postati dio vlasti, zbog čega su najavili poskupljenje plina. Podržana je inicijativa zastupnika SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH da se ukine ova sramna odluka.

Na sjednici su predočene pripreme za sjednicu Glavnog odbora SDP BiH, koja će biti održana 11. maja u Jablanici, kao i pripreme za sedmi redovni Kongres.

Predsjedništvo SDP BiH pozvalo je sve građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine na sutrašnji Marš antifašista u Sarajevu, povodom 9. maja, koji se organizuje u saradnji sa Našom strankom i na kojem će se još jednom potvrditi civilizacijske vrijednosti i poraz fašizma iz kojeg se izrodila današnja moderna Evropa.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu