SKOK

I u Zavidovićima mladi učili o osnovama socijaldemokratije

U subotu je u Zavidovićima održan jedinstveni program edukacije Socijaldemokratski kratki otvoreni kurs – SKOK. Kako je prošlogodišnje iskustvo pokazalo, mladi su zainteresovani za ovakav vid edukacija, te je SDP i u ovoj godini nastavio sa realizacijom SKOK-a. Broj mladih koji su prisusvovali današnjoj edukaciji, jasno pokazuje njihovu zainteresovanost i opredjeljenost za principe socijaldemokratije.

Sloboda, jednakost, pravednost i solidarnost je za njih način života, a danas su željeli da saznaju i nauče više o socijaldemokratiji. Njihova poruka je da je vrijeme za nove generacije koje nisu opterećene mržnjom i da žele biti nosioci promjena i dio bolje i ljepše BiH u kojoj mladi žele ostati, a ne otići. Oni žele da idu naprijed i grade društvo jednakih šansi za sve nas.

Tokom marta SKOK će se realizovati u preko 40 općina i gradova širom BiH.

Učesnici koji uspješno završe edukaciju SKOK, a žele dadatno osnaživati svoj društveno politički aktivizam imaju priliku sudjelovati na ostalim edukativnim programima kao što su Politička škola i Akademija socijalne demokratije. Mi moramo biti mnogo moralniji u odnosu na društvo u kojem živimo, radimo i doprinosimo.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu