SKOK

I u Zavidovićima mladi učili o osnovama socijaldemokratije

U subotu je u Zavidovićima održan jedinstveni program edukacije Socijaldemokratski kratki otvoreni kurs – SKOK. Kako je prošlogodišnje iskustvo pokazalo, mladi su zainteresovani za ovakav vid edukacija, te je SDP i u ovoj godini nastavio sa realizacijom SKOK-a. Broj mladih koji su prisusvovali današnjoj edukaciji, jasno pokazuje njihovu zainteresovanost i opredjeljenost za principe socijaldemokratije.

Sloboda, jednakost, pravednost i solidarnost je za njih način života, a danas su željeli da saznaju i nauče više o socijaldemokratiji. Njihova poruka je da je vrijeme za nove generacije koje nisu opterećene mržnjom i da žele biti nosioci promjena i dio bolje i ljepše BiH u kojoj mladi žele ostati, a ne otići. Oni žele da idu naprijed i grade društvo jednakih šansi za sve nas.

Tokom marta SKOK će se realizovati u preko 40 općina i gradova širom BiH.

Učesnici koji uspješno završe edukaciju SKOK, a žele dadatno osnaživati svoj društveno politički aktivizam imaju priliku sudjelovati na ostalim edukativnim programima kao što su Politička škola i Akademija socijalne demokratije. Mi moramo biti mnogo moralniji u odnosu na društvo u kojem živimo, radimo i doprinosimo.