KO SDP SBK

I pored opstrukcija pojedinih lokalnih zajednica, Vlada FBiH pomaže svim građanima Srednjobosanskog kantona!

U radnoj posjeti Kantonalnoj organizaciji SDP BiH Srednjobosanskog kantona boravio je predsjednik SDP BiH i Premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić. Bila je ovo prilika da se u razgovoru s rukovodstvom Kantonalne organizacije i predsjednicima Općinskih organizacija SDP BiH, premijer upozna s trenutnom političkom, socijalnom i privrednom situacijom na našem Kantonu, ali i da mu se predoče trenutni najveći problemi građana i projekti na kojima će zajednički raditi svi vijećnici i zastupnici u narednom periodu.

Ovom prilikom su posebno istaknuti značajni projekti poput Druge faze zaobilaznice u Donjem Vakufu za koje Vlada FBiH planira izdvojiti značajna sredstva u narednoj godini, ali i niz manjih lokalnih projekata u više općina Kantona. Također, i pored dobre volje Vlade FBiH da pomogne svim općinama Kantona, primijećeni su i problemi u pojedinim lokalnim zajednicama koje ili nemaju stručne kadrove da apliciraju prema federalnim fondovima ili jednostavno opstruiraju suradnju s federalnom Vladom i na taj način direktno nanose štetu građanima svojih općina. Vijećnici i zastupnici SDP BiH spremni su da se direktno uključe u prevazilaženje ovih problema i rade na novim projektima, a sve zbog dobrobiti građana i razvoja svih općina Kantona.

Premijer Nikšić posebno je istakao stratešku opredijeljenost Vlade na razvoj namjenske industrije u Federaciji BiH koja je od posebnog interesa za naš Kanton koji u nekoliko velikih preduzeća zapošljava više hiljada radnika. „Budućnost Binasa u Bugojnu i Bratstva u Novom Travniku nije više siva kao do prije par godina. Razvoj novih proizvoda i strateška partnerstva s preduzećima namjenske industrije iz drugih kantona, posebno Zrakom iz Sarajeva, omogućiće značajan razvojni zamah ovom Kantonu, više radnih mjesta i bolji standard građana. Kada dodamo i set fiskalnih zakona koji je u završnoj fazi, možemo reći da u Novu, 2024.godinu, ulazimo s dosta optimizma.“ – zaključio je premijer Nermin Nikšić.

Kantonalna organizacija SDP BiH SBK/KSB, na čelu s predsjednikom Nijazom Helezom, još jednom daje punu podršku Premijeru i Vladi FBiH za dosadašnji rad, ali i za sve buduće aktivnosti na izradi i provođenju seta reformskih zakona, posebno u fiskalnom sektoru koji će nas napokon približiti normalnim uređenim evropskim državama, zaštiti prava radnika i najugroženijih socijalnih kategorija, te učiniti život građana u Bosni i Hercegovini dostojan čovjeka.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.