I narod i SDP su dušom i srcem uz Denisa Bećirovića, Džaferovića ne podržava ni SDA!

Povodom posljednjeg uvježbanog recitala protiv SDP-a i Denisa Bećirovića koji je izrekao Šefik Džaferović, SDA-ov unaprijed prežaljeni kandidat za člana Predsjedništva BiH, ovim putem želimo istaknuti nešto sa čim SDA i Džeferović nisu posebno bliski, a to su činjenice.

Nesporna je istina da SDP BiH dušom i srcem podržava kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, koja je iskazana i kroz plebiscitarnu podršku članstva, kao što ga službeno i javno podržavaju i građani i politički subjekti različitih idejnih uvjerenja.

Za razliku od Denisa Bećirovića, Džaferović nema podršku niti ljudi iz svoje stranke.

Trebamo li podsjećati Džaferovića da su dva druga predložena kandidata za Predsjedništvo BiH iz SDA morala odustati od kandidature kako bi uopće stvorili šansu za Džaferovića? Čak i unatoč sklanjanju sa puta popularnijih kandidata, Džaferović je “uspio” opet da dobije samo 40% glasova delegata na zatvorenoj, kontroliranoj konvenciji SDA!

Kada već izmišlja priče o čuvanju stolica, podsjećamo Šefika Džaferovića da je njega potpredsjednik SDA Edin Ramić javno nazvao „jednim od onih koji stolicu ne daju nikome i ni za šta“.

Za razliku od Džaferovića koji fotelju „ne da nikome i ni za šta“, upravo je Denis Bećirović glasovima „bratskih“ SDA i SDS-a smijenjen sa funkcije dopredsjedavajućeg državnog Parlamenta. Razlog je bio taj što je uvrijedio višedecenijske ljubavne partnere SDA u RS-u pismom srbijanskoj skupštini, u kojem je tražio da RS ne oslovljavaju državom!

Za razliku od bavljenja SDP-om i Denisom Bećirovićem, Džaferović bi se trebao pozabaviti vlastitom izbornom platformom i programom, koje nema, pa zato kopira izjave i program Denisa Bećirovića i SDP-a.

Što se tiče besmislene optužbe u vezi sa budžetom Bosne i Hercegovine, do njegovog povećanja je došlo jedino u mandatu vladavine SDP-a, dok ga SDA u trenutnom mandatu nije povećala niti za fening u odnosu na prethodnu državnu vladu!

Na kraju, umjesto uvježbanih recitala, pozivamo masovnog uhljebitelja članova svoje uže i šire porodice, Šefika Džaferovića, da građanima konačno objasni jednu stvar. Neka građanima kaže zašto ih je uvjeravao da akcize, za čije je usvajanje sam glasao u partnerskom zagrljaju sa zastupnicima Dodikovog SNSD-a i Čovićevog HDZ-a, neće dovesti do poskupljena troškova života, što je zapravo jedino što je poraslo u trenutnom mandatu SDA?

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.