Denis Bećirović

Hitno su nam potrebne sjednice oba doma Parlamenta BiH o ekonomskim posljedicama koronavirusa

Zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatnu vrijednost po hitnom postupku delegati Doma naroda PSBiH su odbili.
Delegati HDZ i SNSD-a glasali su protiv prijedloga da se omogući pomjeranje roka plaćanja PDV-a.

Delegat SDP-a Denis Bećirović predložio je zajedničku sjednicu oba doma Parlamenta BiH. Kako je kazao glavna tema sjednice trebale bi biti ekonomske posljedice pandemije koronavirusa.
„Trenutno nema ni veće ni važnije teme od ovog. Predlažem da ovo pitanje uvrstimo na današnju sjednicu i da Dom naroda inicira tu zajedničku sjednicu“, kazao je Bećirović.
Bećirović je mišljenja da je Vijeće ministara trebalo da uputi niz prijedloga.

„Ali na dnevnom redu nema ništa. Zvizdić je predložio odgađanje plaćanja PDV-a i ja sam to podržao. Ishod je jasan. Naime, mi smo jedini zakonodavni organ u kojem predstavnici glasaju protiv onog da im vlada dostavi izvještaj šta su uradili. Ovaj prijedlog Zvizdića je pokušaj amortizacije privrede i može olakšati opstanak privrednika“, kazao je Bećirović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu