KO SDP BiH SBK

Hitno preispitati okolnosti upotrebe policijske sile prema građanima

Šokirani jučerašnjim užasnim dešavanjima u Vitezu kada su specijalne policijske snage MUP-a SBK/KSB primijenile silu nad narodom Kruščice koji se okupljao na višednevnim mirnim protestima zaštite rijeke Krušćice, Kantonalni odbor SDP BiH Srednjobosanskog kantona traži da se hitno preispitaju okolnosti upotrebe pojačane policijske sile prema građanima.

Ovo su bili u potpunosti mirni protesti koji nisu ni na koji način ugrozili javni red i mir, ali su se pretvorili, zbog niza propusta u komandnoj strukturi, u brutalno iživljavanje nad okupljenim građanima kom prilikom je lakše ili teže povrijeđeno desetine žena, među kojima je bilo i trudnica.

Policijske snage bi trebale postojati isključivo zbog zaštite svih građana Bosne i Hercegovine, a ne privatnih interesa moćnih pojedinaca.

Ovim putem zahtijevamo sazivanje hitne Vanredne sjednice Skupštine Srednjobosanskog kantona na kojoj bi se razgovaralo o bezbjedonosnoj situaciji na našem Kantonu, sa posebnim osvrtom na novonastalu situaciju u Kruščici.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu