Irfan Čengić

Hitno činovati policijske službenike

Na današnjoj vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, zastupnik Socijaldemokratske partije Irfan Čengić ukazao je na problem da u FBiH nedostaje oko 1.500 policajaca u aktivnom sastavu policije.

Čengić je istaknuo da je jedan od razloga zbog kojeg nisu popunjena mjesta svih aktivnih policijskih sluzbenika taj što Federacija i kantoni godinama unazad nisu činovali naše policajce.

“Komesari i direktori policije su se ponašali sebično i ne žele da činuju policajce, kako ne bi ugrozili svoje pozicije. Upravo dok štite svoje pozicije, ugrožavaju sigurnost građana”, istaknuo je Čengić.

Zastupnik Čengić je pozvao Federalnu upravu policije i kantone da činuju policajce i popune aktivni sastav policije.

Izrazio je nezadovoljstvo što Parlament nije razmatrao izvještaje i informacije o sigurnosti još od 2015. godine jer to ministar Aljoša Čampara izbjegava.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu