KO SDP HNK

HDZ se, navodno, počeo brinuti za građane srpske nacionalnosti u HNK

S obzirom da je HDZ u svom reagovanju na naš dobronamjeran poziv da se konstituiše Skupština odgovorio sa dva pitanja dužni smo radi javnosti odgovoriti na iste:

1.Zamjena teza koju stalno promovišete oko povezanosti pozicije potpredsjednika Skupštine i učešća u vlasti je providna i besmislena, i odgovor imate u zadnja dva mandata gdje je jasno kako to jedno s drugim nema nikakve veze osim u vašim glavama jer imate stalnu potrebu da dominirate i ucjenjujete. Brine nas Vaša iznenadna briga za građane srpske nacionalnosti u ovom kantonu koje ste sveli na još jednu poziciju za HDZ što je beskrupulozno kad dolazi i od Vas licemjera. Podsjetićemo Vas još jednom da Srbi u HNK nisu konstitutivni i da, upravo, HDZ dugi niz godina onemogućava implementaciju amandmana o konstitutivnosti.

2. Kada stranka sa 13 mandata optuži partiju koja ima 3 mandata za blokiranje onda to nema veze sa politikom nego sa zdravom pameti. Blokiranje vlasti je disciplina u kojoj ste Vi velemajstori, što je potvrđeno kroz serije mandata u političkoj istoriji HNK, tako da ste u posljednje vrijeme i zločesti i zlonamjerni!

Ne možemo da ne primjetimo da je HDZ izdao ovo saopštenje nakon što je predsjednik Čović održao sastanak sa svojim mentorom Ivancovim.

Na kraju, ovo je posljednji put da vam odgovaramo na pitanja, jer ste vi kao pobjednik izbora dužni da odgovarate, a ne da pitate!


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu