Saša Magazinović

HDZ-ov prijedlog o izmjenama Izbornog zakona, ukoliko bude jedini, nikada neće proći

U Sarajevu se danas, ipak, održava sastanak predstavnika međunarodne zajednice s predstavnicima pojedinih političkih partija u našoj zemlji o izmjenama  Izbornog zakona BiH.

Saša Magazinović, poslanik SDP-a u  Predstavničkom domu Parlamenta BiH i jedan od učesnika ranijih sastanaka o Izbornom zakonu BiH koji je organizirala međunarodna zajednica, kazao je da je upoznat sa otkazivanjem zajedničkog sastanka, a da o pojedinačnom sastanku nije obaviješten.

– Mislim da sastanci koji su u toku imaju svrhu da predstavnici međunarodne zajednice sagledaju još jednom sliku stanja i odluče šta i kako dalje raditi kako bi se postigao eventualni dogovor. Prije svega, moram reći da su predstavnici međunarodne zajednice koji moderiraju ovaj proces radili prilično korektno, bez nametanja svojih stavova, barem na ovim sastancima kojima smo do sada prisustvovali. I, smatram da oni ovaj krug bilateralnih sastanaka sada prave da se stekne uvid u ono što smo do sada radili i u trenutnu situaciju – kaže  Magazinović.

Također, Magazinović ističe da neke naznake iz HDZ-a, koje govore da međunarodna zajednica dijelom podržava njihove prijedloge, nisu tačne.

– Svima je jasno da HDZ-ov prijedlog nije rješenje i sada kada je i HDZ u Predstavničkom domu tražio da njihov prijedlog za hitnu proceduru izmjena Izbornog zakona BiH bude odbijen pokazuje da je on predložen kako bi postojala neka tema koja bi njima odgovorala. Svima je jasno, barem iz moje komunikacije s predstavnicima političkih stranaka i međunarodne zajednice, da ovo što traži HDZ, ukoliko to bude jedini prijedlog na stolu, nikada neće proći – kaže Magazinović.

Izvor: Avaz.ba


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu