Miro Lazović

HDZ-ov prijedlog Izbornog zakona vodi stavljanju etničkih traka na ruke glasača

Ako sa tom izjavom Dragan Čović misli na svoj, odnosno prijedlog Izbornog zakona HNS-a, onda je to u suprotnosti sa Evropom i evropskim putem BiH, rekao je potpredsjednik SDP BiH Miro  Lazović, komenatarišući izjavu predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića koji je nedavno izjavio “pred nama je ključni zadatak, prvo Izborni zakon pa onda evropski put.”

„Etničke izborne jedinice koje predviđa prijedlog Izbornog zakona HNS-a su pokušaj reinkarnacije osuđenog projekta Herceg Bosne iz ’93. godine. On u suštini vodi stavljanju etničkih traka na ruke glasača po kojima ćemo se prepoznavati tokom glasanja, rekao da Lazović, dodajući da su to metode nacifašizma koje je Evropa davno porazila i osudila.
Evropski put, rekao je Lazović, podrazumijeva da građani a ne etnički kolektiviteti biraju svoje predstavnike.

„Građanski pristup je jedino rješenje za BiH i njen evropski put“, zaključio je Lazović, prenosi Patria.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu