Saša Magazinović

HDZ kreira problem, pa traži nešto zauzvrat da ga riješi

Hrvatski narodni sabor pozivao je članove Vijeća ministara BiH da podrže Odluku o privremenom financiranju institucija BiH, koje će se naći na današnjoj sjednici Vijeća ministara.
„Isto tako, pozivamo i predstavnike druga dva naroda da se u najkraćem roku pristupi formiranju novog Vijeća ministara koje bi konsolidiralo ključne segmente funkcioniranja državne razine vlasti. Upravo na ovakvim primjerima pokazuje se briga za državu, njeno funkcioniranje i vladavinu prava i da takvim primjerom dokažu da Bosna i Hercegovina neće i ne smije biti taoc bilo čijih političkih ucjena kao i obmanjivanja javnosti“, saopćeno je iz HNS-a.

Odlučivanje o privremenom financiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza zemlje za period juli-septembar odgođeno je 27. juna, a potom i 2. jula zbog neprisustva HDZ-ovog ministra finansija i trezora Vjekoslava Bevande, čije je Ministarstvo predlagač ove tačke, piše Novinska agencija Patria.

SDP-ov zustupnik u Državnu parlamentu BiH Saša Magazinović na saopćenje HNS-a je odgovorio: „Kreiraš problem, riješiš ga i onda tražiš nešto zauzvrat. I tako godinama“.

Iz OHR-a su za Avaz izjavili da „nema opravdanja za blokiranje rada državnih institucija tako što će biti oduzeta potrebna finansijska sredstva“. Iz OHR-a su poručili da institucijama Bosne i Hercegovine mora biti omogućeno da normalno funkcioniraju i njihovo finansiranje se ne može koristiti kao sredstvo pritiska za donošenja drugih/nevezanih odluka.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu