Ministar zdravstva Kantona Sarajevo

Hasanović dodijelio pet bioničkih proteza osobama sa invaliditetom u KS

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Enis Hasanović dodijelio je jučer pet bioničkih proteza osobama sa invaliditetom u KS.

Uslove za dodjelu ovih proteza, prema Javnom pozivu o dodjeli protetičkih sredstava u svrhu zdravstvenog zbrinjavanje osoba s invaliditetom, ispunilo je pet osoba.

Radi se o mioelektrično kontroliranim i višestruko zglobnim ručnim protezama i multiprocesorski kontrolisanom koljenu/protezi.

Ministar Hasanović je poželio sreću u korištenju ovih savremenih pomagala, uz nadu da će im ova vrijedna donacija olakšati svakodnevne aktivnosti i rad, ali i unaprijediti kvalitet života.

Ministarstvo zdravstva je u prošloj godini također dodijelilo pet ovih proteza, kada su prvi put bila obezbijeđena sredstva za ovu namjenu u Budžetu KS.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.