Hasan Hasić

Rođen je u Zavidovićima 1966. godine gdje je završio Srednju ekonomsku školu, a Ekonomski fakultet je završio na Univerzitetu u Sarajevu. Zaposlen je u JP „ŠPD ZDK“ d. o. o. Zavidovići. Radno iskustvo je stekao u IP „Krivaja“ d.d. Zavidovići (1991. do 1995. godina), Federalnom ministarstvu finansija F BiH (1995. do 2006. godine), Upravi za indirektno oporezivanje BiH (2006. do 2011. godina) i JP „ŠPD ZDK“ d. o. o. Zavidovići (2011. do 2016. godine na poslovima izvršnog direktora za ekonomske poslove).
U toku radne karijere se educirao iz oblasti ekonomskih poslova. U poslijeratnom periodu bio aktivan u upravi Nogometnog kluba „Krivaja“ Zavidovići. Kao aktuelni vijećnik će se zalagati za ostvarivanje zadataka iz Izbornog programa SDP BiH OO Zavidovići, a naročito iz oblasti ekonomskog dijela programa (ekonomski razvoj naše općine i zapošljavanje).