SDP BiH

Hadžihasanović: Evropa je prepoznala problem „Dvije škole pod jednim krovom“

Član Foruma mladih SDP BiH, Kenan Hadžihasanović, je krajem prošlog mjeseca boravio u Briselu gdje je kao predstavnik Bosne i Hercegovine i cijele balkanske regije učestovao u kreiranju Studentske radne grupe pri Internacionalnoj uniji mladih socijalista (IUSY).

Pored učešća u kreiranju Studentske radne grupe Hadžihasanović je održao sastanke sa predstavnicima OBESSU, krovne organizacije srednjoškolaca u Evropi, sa kojima je razgovarao o problemu „dvije škole pod jednim krovom“.

„Predstavnici OBBESSU su veoma dobro upoznati sa situacijom u Bosni i Hercegovini i sa problemima našeg obrazovnog sistema. Dogovorili smo korake i kako da pristupimo rješavanju problema u obrazovanju, poput problema ‘dvije škole pod jednim krovom’ koji je Evropa prepoznala kao jedan od gorućih problema u našem obrazovnom sistemu“, rekao je Hadžihasanović.

Učešće, pored Hadžihasanovića, su uzeli mladi socijalisti iz Argentine, Čilea, Dominikanske Republike, Španije, Finske, Armenije, Kurdistana, Finske i Norveške.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu