Jasmin Imamović

Gradonačelnik Tuzle oštro osudio ispisivanje nacističkih simbola

Najoštrije osuđujem čin ispisivanja nacističkih i fašističkih simbola u Sarajevu i Tuzli. Bosna i Hercegovina, koja ima višestoljetni kontinuitet državnosti, ponovo je rođena u antifašističkoj borbi svih naroda i narodnosti, ponovo rođena ZAVNOBiH-om i AVNOJ-em. Uostalom, Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata u svojim AVNOJ-evskim, antifašističkim granicama. Dakle, biće Bosne i Hercegovine, Sarajeva i Tuzle, jeste antifašističko. Ispisivanje poruka nacizma, predstavlja udar na antifašističku suštinu i biće Bosne i Hercegovine.

Zato, od pravosuđa i policije očekujemo da što prije otkriju i najoštrije kazne organizatore i počinioce ovog grubog udara na antifašističke i humanističke vrijednosti Bosne i Hercegovine, Sarajeva i Tuzle, kao najveće vrijednosti dvadesetog stoljeća.

Gradonačelnik Tuzle

Jasmin Imamović

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.