Promoviranje Sarajeva

Gradonačelnik Komšić na Samitu prijestolnica 2015. u Beogradu

Na poziv gradonačelnika Beograda Siniše Malija, gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić učestvuje na Samitu prijestolnica 2015.

Na ovom značajnom beogradskom skupu, koji se održava danas u organizaciji Grada Beograda i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), učestvuje 13 lidera gradova centralne i jugoistočne Evrope, kao i visoki predstavnici Evropske komisije u Evropskom parlamentu, međunarodnih organizacija, diplomatskog kora i privrednika.

U ime domaćina Grada Beograda, gradonačelnik Siniša Mali je pozdravio učesnike Samita, te kazao da je ovo izuzetna prilika da se nastavi rad na zbližavanju glavnih gradova, podsticanju investicija, te promociji iskustava u domenu velikih infrastrukturalnih projekata.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić čestitao je Gradu Beogradu što je okupio sve gradonačelnike glavnih gradova država nastalih raspadom Jugoslavije. Istakao je da u današnje vrijeme gradovi predstavljaju ključne karike u procesu razvoja regija i država, te u pokretanju velikih investicija od kojih korist imaju svi unutar države.

Na svečanom prijemu, koji je beogradski gradonačelnik dan uoči Samita organizirao za učesnike ovog značajnog skupa, dogovorena je konkretnija saradnja između Sarajeva i Beograda u oblasti kulture, sporta a posebno među mladima koji nisu opterećeni prošlošću i spremni su surađivati u interesu oba grada.

Gradonačelnik Komšić je jučer gostovao i na RTS-u, gdje je promovirao Sarajevo i pozvao Beograđane i građane Srbije da posjete bh. prijestolnicu, a posebno u vrijeme održavanja najpoznatije regionalne filmske smotre – Sarajevo Film Festival. Komšić je pozvao i privrednike i turističke djelatnike iz Srbije koji, također, mogu da nađu svoj interes u realizaciji SFF, od kojeg Sarajevo ima višestruku korist.

Predstavnici glavnih gradova regiona, među kojima i gradonačelnici Skoplja i Podgorice, jutros su imali susret i sa premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem, na kojem je iskazana odlučnost da se regionalna i međugradska saradnja uspostavi i intenzivira.

Odlučeno je da će Grad Zagreb 2016. godine biti domaćin Samita prijestolnica čime bi ovaj skup postao tradicionalan.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.