Sarajevo

Gradonačelnik Ivo Komšić uputio telegram sućuti obitelji Affana Ramića

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić je uputio telegram sućuti obitelji Ramić, povodom smrti akademskog slikara Affana Ramića, jednog od najistaknutijih bosanskohercegovačkih slikara, dobitnika Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, izuzetnog čovjeka i omiljenog Sarajlije.

“Sa nevjericom i tugom primio sam vijest o smrti velikog čovjeka, istaknutog građanina Sarajeva i Bosne i Hercegovine, jednog od najznačajnijih likovnih umjetnika BiH, mog dragog prijatelja Affana Ramića.

U povodu smrti Vašeg voljenog brata, u ime Grada Sarajeva i osobno, upućujem najiskreniju i najdublju sućut.

Pripovijedajući svojim djelima o svojoj snažnoj povezanosti sa ljudima i podnebljima ovih naših prostora, Affana su s pravom nazivali “pjesnikom duše”, “najboljim pripovjedačem među slikarima”, “ljubavnikom Neretve i Počitelja”, ali i istinskim zaljubljenikom u grad Sarajevo, kojem je podario bogat izložbeni opus.

Cijeneći zasluge ovog izuzetnog umjetnika, koji je svojom stvaralačkom i ljudskom širinom obilježio likovni i kulturni život Sarajeva i Bosne i Hercegovine, akademiku Affanu Ramiću dodijeljena je Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva.

Affan Ramić će, kao jedinstveni umjetnik i esteta, ostaviti neizbrisivi trag u likovnoj, a ujedno i kulturnoj povijesti Sarajeva, Bosne i Hercegovine i šire“, istaknuto je u telegramu sućuti gradonačelnika prof. Komšića.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.