GO SDP Bihać

Gradonačelniče Fazliću, molimo vas da požurite!

Razumijemo da je gradonačelniku teško priznati kad nije u pravu, kao što je razumljivo izbjeći bilo kakvo nadmudrivanje u medijskom prostoru te ukazati na ono što gradonačelnik treba raditi u interesu građana Bihaća.

Upravo i nedvosmisleno u tom pravcu želimo sugerirati gradonačelniku da uradi ono što treba, i kako treba, te osigura povlačenje sredstava u visini od 170.000 KM za Grad Bihać, što bi nam svima trebao biti zajednički interes.

U saopštenju vezanom za ovu temu se navodi ” Gradonačelnik Fazlić nije se slagao s takvim načinom raspodjele Granta za niže nivoe vlasti iz Budžeta USK-a jer bi proritete u njihovom trošenju trebale određivati općine i gradovi, a ne skupštinski poslanici lično, jer se tako podrivaju institucije države.”

Iskreno, ne možemo vidjeti kako se u ovom slučaju podrivaju institucije države, ili šta je u tome loše ako se neko zalaže za projekte koji će se realizovati u Gradu Bihaću, bilo da se radi o Nacionalnom Parku Una, izgradnji aerodroma ili putu od Klena, preko Santure do Sokolačke kule i drugim projektima od kojih će korist imati naši građani.

Stoga podsjećamo, u Programu Zavoda za prostorno uređenje Bihaća, čija je izrada iz nekih razloga jako kasnila i koji je dostavljen svega 2 dana prije održavanja sjednice Gradskog vijeća uočili smo da su uvršteni projekti koji su predmet finansiranja od strane Vlade USK.

Ne ulazeći u to kada su ti projekti uvršteni u Program, ovim putem izražavamo svoje zadovoljstvo s tom činjenicom i poručujemo da će naši vijećnici podržati Program Zavoda za 2020. godinu upravo iz tog razloga i nećemo postaviti tako jednostavno pitanje zašto se kasnilo.

Međutim, nismo sigurni da li gradonačelnik zna da oni koji ga savjetuju i dalje nisu korektno preduzeli mjere koje prethode odluci Vlade USK o dodjeli granta u visini iz 170.000 KM, što se vidi iz dokumenta u prilogu, na što mu ovom prilikom, ponovo, ljubazno skrećemo pažnju, jer je preostalo svega nekoliko dana do isteka kalendarske godine.

Također, želimo napomenuti da je Gradskoj organizaciji SDP Bihać prioritet Grad Bihać, i slažemo se da postoje puno veći problemi, za čija rješenja se ozbiljno zanimamo u okviru SDP-a, a uskoro i javno.