GO SDP Bihać

Gradonačelniče Fazliću, molimo vas da požurite!

Razumijemo da je gradonačelniku teško priznati kad nije u pravu, kao što je razumljivo izbjeći bilo kakvo nadmudrivanje u medijskom prostoru te ukazati na ono što gradonačelnik treba raditi u interesu građana Bihaća.

Upravo i nedvosmisleno u tom pravcu želimo sugerirati gradonačelniku da uradi ono što treba, i kako treba, te osigura povlačenje sredstava u visini od 170.000 KM za Grad Bihać, što bi nam svima trebao biti zajednički interes.

U saopštenju vezanom za ovu temu se navodi ” Gradonačelnik Fazlić nije se slagao s takvim načinom raspodjele Granta za niže nivoe vlasti iz Budžeta USK-a jer bi proritete u njihovom trošenju trebale određivati općine i gradovi, a ne skupštinski poslanici lično, jer se tako podrivaju institucije države.”

Iskreno, ne možemo vidjeti kako se u ovom slučaju podrivaju institucije države, ili šta je u tome loše ako se neko zalaže za projekte koji će se realizovati u Gradu Bihaću, bilo da se radi o Nacionalnom Parku Una, izgradnji aerodroma ili putu od Klena, preko Santure do Sokolačke kule i drugim projektima od kojih će korist imati naši građani.

Stoga podsjećamo, u Programu Zavoda za prostorno uređenje Bihaća, čija je izrada iz nekih razloga jako kasnila i koji je dostavljen svega 2 dana prije održavanja sjednice Gradskog vijeća uočili smo da su uvršteni projekti koji su predmet finansiranja od strane Vlade USK.

Ne ulazeći u to kada su ti projekti uvršteni u Program, ovim putem izražavamo svoje zadovoljstvo s tom činjenicom i poručujemo da će naši vijećnici podržati Program Zavoda za 2020. godinu upravo iz tog razloga i nećemo postaviti tako jednostavno pitanje zašto se kasnilo.

Međutim, nismo sigurni da li gradonačelnik zna da oni koji ga savjetuju i dalje nisu korektno preduzeli mjere koje prethode odluci Vlade USK o dodjeli granta u visini iz 170.000 KM, što se vidi iz dokumenta u prilogu, na što mu ovom prilikom, ponovo, ljubazno skrećemo pažnju, jer je preostalo svega nekoliko dana do isteka kalendarske godine.

Također, želimo napomenuti da je Gradskoj organizaciji SDP Bihać prioritet Grad Bihać, i slažemo se da postoje puno veći problemi, za čija rješenja se ozbiljno zanimamo u okviru SDP-a, a uskoro i javno.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu