Lana Prlić

Gradonačelniče Bešliću, većinu u Mostaru čine neuposleni, prevareni i ubogi!

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić odvažio se pisati Eurowingsu, kompaniji koja će na vlastitu inicijativu i potpuno nevezano za ikakvu političku podršku, povezati Mostar sa Dizeldorfom i Štutgartom. Naime, gradonačelniku je zasmetalo što kompanija Eurowings nije valjano prebrojala krvna zrnca stanovnika grada te je upozorio da muslimani u Mostaru nisu većina.

Lana Prlić, potpredsjednica Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH), poručila je gradonačelniku Ljubi Bešliću kako bi najispravnija formulacija bila da većinu u Mostaru čine neuposleni, prevareni i ubogi građani i građanke.

„Dva desetljeća vlasti nacionalističkih stranaka i bratsko neprijateljstvo između njih, dovelo je Mostar u slijepu ulicu gdje nas drže zatočene i bespomoćne. Sama činjenica da se HDZ i SDA već godinama uspješno nedogovaraju, pokazuje da smo zapravo stigli na odredište koje su nam i planirali – u podijeljen, disfunkcionalan, nerazvijen i nepovezan grad, u kom HDZ i SDA vladaju bez izbora.

Sramota je, gradonačelniče, da se turistički potencijal Mostara i cijele Hercegovine razvija bez ikakve konkretne i valjane pomoći vlasti čiji ste važan ili možda čak najvažniji dio. Sramota je da aerodrom u Mostaru propada, dok istovremeno stotine tisuća turista slijeću u Split da bi vidjeli Mostar, Međugorje, Blagaj, Kravice, itd. Sramota je da, kada se neko konačno odvaži povezati Mostar sa svijetom, vi tu priliku iskoristite za izvoz svog ključnog proizvoda – nacionalne netrpeljivosti i brojanja krvnih zrnaca. Obzirom na sve navedeno možda bi bolje i pravilnije bilo reći da se turizam u Mostaru, kao i u Hercegovini općenito, razvija unatoč vama i vlasti vašeg HDZ-a i vaše bratske SDA.

Kada ste, uvaženi gradonačelniče, već odlučili da se počnete baviti matematičkim izračunima, bilo bi bolje da ste konsultirali biro za zapošljavanje i službu za socijalni rad. Uvidjeli biste, bez sumnje, da većinu u Mostaru čine neuposleni, prevareni i ubogi građani i građanke. To je, gospodine gradonačelniče, rezultat vaše vlasti, i umjesto što se dopisujete sa loše informiranim administrativnim radnicima stranih kompanija, bilo bi nam svima bolje da se bavite svojim poslom ili da svoje mjesto ustupite nekome tko to zna raditi“, poručila je Prlić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu