Ismet Lulić za Dnevni avaz

Građani Jablanice neće biti žrtva dobro plaćenog bezvlašća u Mostaru

Prema riječima zastupnika SDP-a u Hercegovačko-neretvanskom kantonu Ismeta Lulića, otpad s područja grada Mostara od jutros se odvozi u Jablanicu.

– Ovaj potez menadžmenta JKP “Jablanica” i njihovih “zelenih” mentora (nažalost, ne ekološki već stranački zelenih) direktno ugrožava interese stanovnika naše općine – kazao je Lulić za Avaz.ba.

On je istakao i kako očekuje hitnu reakciju nadležnih, ali i ostavke onih koji su učestvovali u ovom.

– Građani Jablanice neće biti žrtva dobro plaćenog bezvlašća u Mostaru u kojem uživaju SDA i HDZ. Umjesto da rješavaju problem, oni su ga odlučili premjestiti u Jablanicu. Ukoliko se ovaj problem s kojim smo se suočili ne riješi pod hitno, bit ćemo primorani primijeniti iste mjere kao što su to uradili Mostarci s deponijom “Uborak” – poručuje Lulić.