Damir Mašić

Građane interesuje rješenje problema redukcije, a ne statusi po društvenim mrežama

Damir Mašić, predsjednik Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije BiH, osvrnuo se na reakciju Elmedina Konakovića, premijera Kantona Sarajevo, koji je putem društvene mreže Facebook ponovo pokušao opravdati svoj (ne)rad oko Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

„Premijeru, tvoje lijepe priče slušamo gotovo tri godine. Davno je prošlo vrijeme lijepih priča koje se i mogu slušati u prvim mjesecima mandata. Prošlo je čak i vrijeme da se vide i konkretni rezultati koji bi trebali uslijediti nakon tih lijepih priča, a kojih nažalost nema.

Direktor vodovoda, kao i ti premijeru, niste sa Marsa pali. Obojica ste ispred SDA i delegirani i izabrani na pozicije koje obnašate. Prestanite se ponašati kao djeca i u javnosti optuživati jedan drugog za problem u kojem držite gotovo pola miliona građana, a obojica ste krivi za isti.

Građane ne interesuju vaše unutarstranačke borbe, kao ni to ko će od vas imati presudni uticaj u raspodjeli sredstava iz kredita EBRD-a. Njih ne interesuju ni vaši statusi na Facebook-u i drugim društvenim mrežama, u kojima prebacujete krivicu jedan na drugog. Građane samo interesuje što brže rješavanje njihovog gorućeg i životnog problema, za koji ste Vi i zaduženi i prilično dobro plaćeni.

Zato, ili konačno riješite pitanje vodosnabdijevanja u Sarajevu ili se obojica sami razriješite, pošto vašoj SDA to očigledno ne pada na pamet!“, navodi Mašić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu